Pantalla de Carga

La Florida

Residential
Fondo de pantalla
  • Tipología - Apartment
  • Cliente - Private
  • Localización - Argüelles, Madrid
  • Estado - Built
  • Escala - S / 200m²

In this case our project has been carried out against the backdrop of a privileged location, where the natural surroundings of the Casa de Campo meet the convenience of the urban infrastructure station Príncipe Pío.

 

The challenge we have faced has been transforming a 200-square-meter apartment, which had previously housed seven students, into the warm family home of a couple and their two children.

Tamaño movil

This challenge inspired us to create a design and layout for the rooms that could maximize natural lighting. This was reflected at the house’s core, where we placed the living room, the kitchen and the dining room next to ample windows opening up to completely transform the space into a spectacular elevated porch, like no other in Madrid.

Tamaño movil
Tamaño movil

Our objective was to optimize and satisfy our client’s needs, transforming a student flat into a family home. To achieve this, we dismantled roofs, walls and pavements through a process of selective and precise demolition, in order to maximize efficiency within a limited budget.

 

Tamaño movil
Tamaño movil

In the main space we designed and arranged new furniture, including an ample custom-built sofa which became the space’s protagonist.

In the rest of the home, we combined such elements as natural oak wood, hydraulic tiles and strategically selected furniture to turn color into a decoration material in itself.

 

Tamaño movil
Tamaño movil
Tamaño movil
Tamaño movil