Pantalla de Carga

Naranjos

Residential
Fondo de pantalla
  • Tipología - Apartment
  • Cliente - Private
  • Localización - Alcobendas, Madrid
  • Estado - Built
  • Escala - S / 60m²

Historic urban centers are in constant change. In Alcobendas, in the Madrid region, as in many other Spanish municipalities, an urban transformation is taking place which poses new challenges. The evolution of commercial models and the cost of homes in consolidated areas have brought about the emptying of ground floor businesses, limiting these families’ access to housing in these areas.

Tamaño movil
Tamaño movil

This project is located on a single floor of over 50 square meters and includes a bedroom, a bathroom and a common area including the living room, dining room and kitchen. There is a patio of lights at the back which fulfils two essential functions: promoting crossed ventilation throughout the entire home and increasing possibilities for interaction between the inside and the outside.

Tamaño movil

Due to this situation, we decided to approach the renovation of these underutilized spaces in the historical center, starting with the renovation of an old warehouse to turn it into a new bioclimatic home, integrated into the urban surroundings .

Tamaño movil
Tamaño movil
Tamaño movil